Press Releases

Available Languages:
Η EOLO SpA επιλέγει ξανά την Intracom Telecom για την επέκταση του FWA Δικτύου της στην Ιταλία
Το ραδιοσύστημα WiBAS™ G5 dual-BS επιτρέπει στους συνδρομητές να επιτυγχάνουν ταχύτητες Gigabit

Αθήνα, Ελλάδα – 14 Σεπτεμβρίου 2023 - H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η EOLO SpA, εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, επέλεξε το ραδιοσύστημα WiBAS™ G5 dual-BS για την επέκταση του ασύρματου δικτύου υπερυψηλής ταχύτητας στα 28 GHz σε ολόκληρη την χώρα.

Το έργο αυτό, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ανατέθηκε στην Intracom Telecom έπειτα από μακροχρόνιες δοκιμές του ραδίου τόσο στο εργαστήριο όσο και στο πεδίο. Η εγκατάσταση του WiBAS™ G5 dual-BS αποτελεί μέρος της εκτεταμένης επένδυσης της EOLO στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυό της σε ολόκληρη την Ιταλία, με στόχο να παραμείνει στην κορυφή των παρόχων υπηρεσιών σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) της Ιταλίας, προσφέροντας υπερευρυζωνικές υπηρεσίες για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Υπενθυμίζεται ότι η EOLO αξιοποιεί την πλατφόρμα WiBAS™ από το 2017.

Το WiBAS™ G5 dual-BS διαλειτουργεί με τους τερματικούς σταθμούς της Intracom Telecom που έχουν ήδη εγκατασταθεί και λειτουργούν στο δίκτυο της EOLO. Χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του καινοτόμου συστήματος και λογισμικού, επιτυγχάνει διπλάσια κάλυψη συνδρομητών και τριπλάσια απόδοση σε σύγκριση με τη συσκευή προηγούμενης γενιάς.

Αξιοποιώντας το σύστημα WiBAS™ G5 dual-BS οι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες Gigabit μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού και επίτευξη ταχυτήτων λήψης ισοδύναμες με αυτές του 5G. Το σύστημα περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες, όπως MU-MIMO. Η διαδικασία αναβάθμισης του συστήματος παρέχεται μέσω του uniMS™ SON Gateway, μιας πλατφόρμας λογισμικού που επιταχύνει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, εντοπίζοντας αυτόματα τερματικούς σταθμούς και παρέχοντας άμεσα τα στοιχεία της συνδρομής.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ της EOLO και της Intracom Telecom, ο κ. Guido Garrone, συν-Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Δικτύων της EOLO, δήλωσε: «Η οικοδόμηση ενός αξιόπιστου και ασφαλούς δικτύου απαιτεί αποφασιστικότητα και προσεκτικό σχεδιασμό τα οποία έχουν πραγματοποιήσει από κοινού η EOLO και η Intracom Telecom τα τελευταία 6 χρόνια της συνεργασίας τους. Με το δίκτυο mmWave FWA, η EOLO εξυπηρετεί οικιακούς συνδρομητές, επιχειρήσεις και πελάτες χονδρικής. Η EOLO ανέκαθεν εγγυάτο πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά γρήγορο, υψηλής απόδοσης και ανθεκτικό δίκτυο για όλες τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις στην Ιταλία, φτάνοντας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας αξία για την περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Η Intracom Telecom επέδειξε ευελιξία και αφοσίωση υποστηρίζοντάς μας στο ταξίδι αυτό. Χάρη στην τεχνογνωσία της, οι μηχανικοί της Intracom Telecom έχουν αναβαθμίσει το προϊόν προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας».

Ο κ. Kartlos Edilashvili, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η EOLO μας εμπιστεύεται για ακόμα μια φορά και παραμένουμε δίπλα της προκειμένου να καταστεί ο κορυφαίος πάροχος σταθερής πρόσβασης στην Ιταλία, καθώς και να αναδειχθεί ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε οικιακούς και επιχειρηματικούς πελάτες. Από το 2017, συνεργαζόμαστε με την EOLO ανταποκρινόμενοι στις μελλοντικές ανάγκες του δικτύου της αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις που επιταχύνουν την επέκταση και την ανάπτυξη του δικτύου τους. Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τη νέα αυτή επέκταση και να συνδέσουμε περεταίρω την επωνυμία μας με την επιτυχία της EOLO, ως ο βασικός τεχνολογικός συνεργάτης».

Η Intracom Telecom συσσωρεύει τεχνογνωσία τα τελευταία 20 χρόνια στην παροχή καινοτόμων λύσεων ασύρματης πρόσβασης, έχοντας εγκαταστήσει τα πολυσημειακά (Point-to-Multipoint) συστήματα σε μεγάλο αριθμό παρόχων στην Ευρώπη, Νοτιοανατολική Ασία και Αφρική, ανταποκρινόμενη στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης.

 

Σχετικά με την EOLO

Η EOLO είναι ένας εθνικός πάροχος τηλεπικοινωνιών, ηγέτης στον τομέα της ασύρματης υπερευρείας ζώνης (FWA) για την οικιακή και επαγγελματική αγορά. Εγγυάται ποιοτική πρόσβαση στην Ultra Broadband με έμφαση σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από το ψηφιακό χάσμα. Είναι μια Benefit Company και η πρώτη ιταλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών που έχει λάβει πιστοποίηση B Corp. Καλύπτει πάνω από 6.900.700 δήμους χάρη σε περισσότερους από 4.100 BTS (ραδιοφωνικούς αναμεταδότες). Συνδέει 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους και 116.000 επιχειρήσεις, δημόσιες διοικήσεις και επαγγελματίες. Η EOLO βασίζεται σε ένα δίκτυο με περισσότερους από 17.000 υπαλλήλους, τεχνικούς εγκαταστάτες και επιχειρηματικούς συνεργάτες στην περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες EOLO είναι διαθέσιμες εδώ www.eolo.it.

 

Σχετικά με την Intracom Telecom

H Intracom Telecom αποτελεί έναν διεθνή πάροχο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων με παρουσία 45 ετών στην αγορά. Η εταιρεία καινοτομεί στους τομείς της υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου small cell και της ασύρματης μετάδοσης και ευρυζωνικής πρόσβασης δικτύων 5ης γενιάς (5G), έχοντας αναπτύξει και εγκαταστήσει σημειακά και πολυσημειακά ραδιοσυστήματα πακέτου διεθνώς. Επιπλέον, η Intracom Telecom προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο λύσεων λογισμικού που συμβάλουν στην αύξηση της κερδοφορίας και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, με έμφαση στους τομείς IoT, SDN/NFV, της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων (big data) & data-driven intelligence, καθώς και των Smart City λύσεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της Ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην έξυπνη μέτρηση και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Η Intracom Telecom επίσης διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για την προστασία των κρίσιμων υποδομών και την επιτήρηση των συνόρων. Η εταιρεία διαθέτει εκτενή τεχνογνωσία και αποδεδειγμένη εμπειρία στην αγορά, εξυπηρετώντας παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημόσιες αρχές, μεγάλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Intracom Telecom διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής, και διατηρεί θυγατρικές σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα